HOIA – SCAVENGER

‘HOIA’ is de naam van een experimentele progressieve rock spelend muzikaal project uit Mumbai, Indië. De centrale figuur bij ‘HOIA’ is de 22-jarige songschrijver, gitarist en producer Prateek Rajagopal die de creatie van het debuutalbum “Scavenger” eigenlijk als een totaal soloproject beschouwde. Maar voor de opname heeft hij toch een beroep gedaan op twee collega-muzikanten uit zijn kennissenkring, zijnde bassist Colin Edwin van de Britse progressieve rockgroep ‘Porcupine Tree’ en de Poolse rockdrummer en sessiemuzikant Wojtek Deregowski.

“Scavenger” bestaat uit vijf tracks die in totaal 34 minuten rockmuziek opleveren. Begonnen wordt er echter met een vijf minuten-song in “Write Across”, gevolgd door de langstdurende track uit de plaat: “Escape Orb” die pas beëindigd wordt als de tien minutengrens is overschreden. In dit nummer worden alle regionen van de experimentele rockmuziek opgezocht, gaande van zeer minimalistisch tot overdonderd luid.

Toch heeft Prateek Rajagopal nooit uit het oog verloren dat er ook een melodie en een behoorlijk ritme thuishoren in de progressieve rocknummers op deze plaat. De derde track “Electric Wizard” is daar misschien wel het beste voorbeeld van op deze plaat. Ook het kortste nummer, zijnde het geheel instrumentale “Part 2” klinkt vrij aangenaam en melodieus in de oren.

Met de 7 minuten durende albumtiteltrack “Scavenger” zijn we al aan het einde van dit eerste rockalbum van ‘HOIA’ toegekomen. We durven te voorspellen dat er wellicht geen gouden platen mee zullen gewonnen worden, maar anderzijds is dit album best aangenaam beluisterbaar, zeker voor de fans van dergelijke progressieve rockcomposities.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

video